El PSC retreu a Mas que alci l’estelada i pacti amb el PP

  • ICV diu que CDC té una 'desconnexió absoluta' amb els problemes quotidians del poble català

VilaWeb
Redacció
24.03.2012 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha reclamat ‘coherència’ a Convergència Democràtica de Catalunya perquè reivindica la independència per Catalunya en el seu 13è congrés però en canvi manté el PP com a soci prioritari als pactes al parlament. ‘Per què aquest partit amb un congrés ple d’estelades pacta amb el partit que més ha atacat l’autonomia de Catalunya, que més ha atacat la societat catalana?’, ha qüestionat el cap dels socialistes catalans.

Navarro considera que ‘ser patriota no és dur l’estelada a la solapa sinó aconseguir una societat cohesionada’. A més, ha insistit també que una veu pròpia pel PSC a Madrid no és ‘votar diferent’ al PSOE.

Per la seva banda, el secretari general d’ICV, Joan Herrera, critica que CiU aprofiti el seu congrés per ‘fer crides arrendades a nivell nacional’ i després pacti les retallades a l’estat del benestar amb el PP. Herrera acusa CDC d’haver ‘abandonat el seu component socialcristià i amagar-se sota la bandera’, fet que evidencia una ‘desconnexió absoluta’ amb els problemes quotidians del poble català.

Els diputats de Solidaritat Toni Strubell i Uriel Bertran han valorat el congrés de Convergència. Strubell ha fet un repàs ‘de la Convergència que hem vist aquest darrer any i mig al parlament, una Convergència poruga i totalment mancada de determinació per portar aquest país a la independència’. ‘Hem vist una CDC que ha pactat dos cops el pressupost de la Generalitat amb el principal partit interessat en no tenir mai un pacte fiscal just per a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any