Tomeu Amengual s’afegeix a la vaga de fam per la llengua

  • Entre demà i dimarts començarà el desdejuni al costat de Jaume Bonet, que fa vint-i-tres dies que protesta

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.03.2012 - 16:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un nou vaguista de fam per la llengua s’afegirà entre demà i dimarts a la protesta que fa vint-i-tres dies que fa Jaume Bonet a Mallorca contra els atacs al català del govern de José Ramón Bauzá. Es tracta de Tomeu Amengual, un altre jubilat de 64 anys, que es proposa rellevar el seu company quan a aquest ‘no li quedin forces’. En aquest sentit, fonts pròximes a Bonet expliquen que ha passat els últims tres dies estirat i sense rebre visites i que comença a patir pel cansament del seu cor. ‘Es troba molt fluixet i dèbil, però és valent i coratjós’, ha afirmat una persona del seu entorn.

Jaume Bonet continua rebent suports de tot arreu. Un dels últims ha arribat de la Confederació d’Educadors Americans (CEA), que aplega més de cinc milions de treballadors de l’Educació del continent americà. La CEA ha mostrat la seva solidaritat amb Bonet per ‘tirar endavant la defensa de la llengua pròpia amb una vaga de fam’.

‘Els treballadors de l’Educació del continent americà ens afegim a la lluita pel respecte i la preservació de les identitats’, diuen en una carta enviada a Jubilats per Mallorca, i destaquen ‘no només la defensa de la cultura pròpia sinó també una lluita que permet construir millors condicions per a la vida quotidiana i la relació entre els pobles’.

La carta, signada pel president de la CEA, Fernando Rodal, acaba celebrant el respecte a les identitats dels pobles i el dret a exercir-les.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any