Queda en llibertat l’encarregada de l’associació cannàbica

  • Hi ha quatre encausats i la seu ha estat precintada · És l'entitat que promou la plantació de cànnabis a Rasquera

VilaWeb
Redacció
23.03.2012 - 08:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’encarregada de l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum (ABCDA), detinguda ahir pels mossos, ha quedat en llibertat després de declarar a la policia. Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, van precintar ahir la seu de l’ABCDA, entitat que vol llogar terrenys agrícoles del municipi de Rasquera (Ribera d’Ebre) per cultivar-hi cànnabis, amb la intenció de proveir els més de cinc mil socis d’aquest club de fumadors.

La detenció de l’encarregada ha quedat sense efectes després de la declaració. Hi ha quatre encausats, treballadors de l’entitat, que declararan avui.

Ahir a la tarda, la policia va entrar i va escorcollar la seu de l’associació a la Barceloneta, a petició del jutge. En la intervenció, els agents van decomissar 1,3 quilos de marihuana, instrumental divers i uns dos mil euros. En aquell moment hi havia al local una desena de persones que esperaven comprar marihuana o en consumien. El local ha quedat precintat.

Per la policia, hi ha prou indicis per sostenir que, malgrat que l’entitat és inscrita legalment com a associació d’autoconsum de cànnabis i no lucrativa, a la seu s’hi venia droga. Els Mossos van posar en coneixement del jutjat d’instrucció 24 de Barcelona els fets, que va autoritzar-ne l’escorcoll.

L’actuació, segons els mateixos Mossos, s’emmarca en una investigació policíaca que va arrancar el febrer de 2011 quan, a petició del jutge, els agents van escorcollar el local i hi van detenir quatre persones, entre les quals el president i el secretari de l’associació, i van decomissar dos quilos de marihuana valorats en set mil euros.

Plantació a Rasquera

L’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum (ABCDA) va sol·licitar a l’Ajuntament de Rasquera, a la Ribera d’Ebre, de cultivar cànnabis en un terreny de set hectàrees. L’ajuntament, governat per ERC, va aprovar que es constituís una empresa pública i cedir-li terrenys. L’equip de govern, també va elaborar aquest pla anticrisi, en què exposa els beneficis econòmics que comportaria la introducció del cultiu del cànnabis al municipi, i disposa d’un estudi tècnic sobre la viabilitat d’impulsar una empresa pública que ho gestioni.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any