La Veu de Mallorca enceta avui una nova etapa

  • Ho fa en col·laboració amb Vilaweb, un dels referents periodístics del país

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.03.2012 - 15:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest portal enceta avui, 25 de març, una etapa amb nou disseny i noves cares. S’ha escollit aquesta data coincidint amb la gran manifestació ‘Sí a la llengua’ que té lloc a les 18.00h a Palma. 

A partir d’avui s’oferirà informació de caràcter general que succeeixi a la nostra illa, fent especial èmfasi en l’actualitat política, social i cultural. A més, la Part Forana hi tendrà un paper important. També, gràcies a la col·laboració amb Vilaweb, els lectors tendran tota la informació d’àmbit nacional i internacional.

El nou equip de la Veu de Mallorca, format per Rafel Gallego, Xavier Gispert, Tomeu Martí i Marcel Pich, enceta amb il·lusió aquest nou període tot esperant esdevenir un mitjà de comunicació de referència de la informació independent, propera i plural. 

Capçalera històrica

El nom de la Veu de Mallorca es recuperà el 2009. El mateix nom de la publicació fundada el 1900. Una revista que, des d’una perspectiva crítica, tractà temes d’interès social, cultural i polític. Va ser representativa, mentre pervisqué, d’un sector de la joventut amb inquietuds modernitzadores de la Mallorca del seu temps.

De bon principi defensà el concert econòmic i l’ensenyament com a motor de recuperació lingüística i de modernització cultural. En una segona etapa seguí una línia més acostada a la Lliga Regionalista, de caire liberal conservador, però sempre defensant el dret foral mallorquí i criticant el caciquisme. Reaparegué durant uns quants mesos el 1931, però tancà definitivament amb el fracàs electoral del Partit Regionalista. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any