El PP fa un pas més per a canviar el nom de Palma

  • Mateu Isern va defensar ahir la modificació de la llei de capitalitat al parlament · L'oposició combat el canvi pel topònim espanyol

VilaWeb
Redacció
14.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de les Illes Balears va prendre en consideració ahir la modificació de la llei de capitalitat amb què el batlle de Palma, Mateu Isern, vol modificar el nom de la ciutat pel de ‘Palma de Mallorca’ i recuperar les competències en matèria urbanística.

El ple de l’Ajuntament de Palma va aprovar a final d’any passat, amb els vots del PP, el canvi de nom de la ciutat pel de ‘Palma de Mallorca’, vigent del segle XIX al 1998, que és quan es recuperà el nom històric. Hi van votar contra el PSIB i el PSM-IV-ExM. ‘És el millor nom, perquè ens identifica sense cap mena de confusió possible amb les altres ciutats i pobles’, segons el portaveu del PP, Julio Martínez.

A la xarxa ja fa mesos que una gran campanya combat aquest canvi de nom, sota l’etiqueta #ésPalma de Twitter. I en aquest article el lingüista Gabriel Bibiloni exposa les raons que avalen la denominació correcta.

L’oposició també combat aquest canvi al Parlament. El diputat socialista Jaume Carbonero defensa que ‘Palma és el nom oficial com recull l’estatut’; no és, simplement, el nom ‘més popular’, com diu el batlle.

I pel diputat del PSM-IV-ExM, Antoni Alorda, ‘Palma de Mallorca sona estrany perquè els topònims són importants i són part d’un procés històric i toquen el cor… El canvi de nom és un pas més en la castellanització de les Illes.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any