Amb retallades no hi ha igualtat

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En aquest 8 de Març, des d’EU denunciem la injusta eixida política que es dóna a una crisi que comença a tenir símptomes d’estafa. Una crisi que novament colpeja amb major intensitat el conjunt de les dones. El PP aprofundeix encara més un camí equivocat i injust, demostrant que l’aposta per la igualtat entre homes i dones, lluny de ser una realitat efectiva, passa a segon i tercer pla del panorama polític. Pensem que les polítiques del PP es converteixen en violència masclista contra les dones i l’esperit de la pròpia democràcia, ja que lluny de caminar pel camí de la igualtat estan pensades per perpetuar una societat i uns valors patriarcals i capitalistes, valors que silencien la lluita de milions de dones que arreu del món demanen justícia.

Sabem que aquestes polítiques impulsades pel PP, a més d‘acabar amb nombrosos recursos, estan colpejant serveis essencials per poder donar resposta a una problemàtica social com és la violència de gènere, que lluny de prendre’s com una qüestió d’Estat  sofreix nombroses retallades, en les ja raquítiques ajudes existents: tancament de cases d’acollida, dels centres de la dona, etc.

A més, l’atac constant a la majoria dels serveis públics (sanitat, serveis socials, educació, etc.) situa el País Valencià a la cua de les bones pràctiques polítiques i socials. I a més no comptem amb cap llei d’autonomia personal, la qual cosa recau en les pròpies dones, amb el desmantellament dels instituts de la dona i els pocs recursos pressupostaris per caminar cap a una igualtat efectiva, el PP ha fet una aposta decidida per perpetuar un model desigual on continuen afiançant-se esteriotips sexistes .

Som doblement víctimes d’aquesta Reforma Laboral, la qual a més de no generar treball precaritzarà encara més la nostra marcada precarietat laboral i social. Caminem cap a un model de societat injust, desigual i profundament patriarcal.

Hui, a més de felicitar el total de les dones i celebrar amb tots aquells que creuen en la igualtat efectiva aquest dia, hem de fer una crida a la mobilització i a la rebel·lia. Enfront dels nombrosos atacs sempre hi haurà la nostra lluita en defensa d’allò públic, del que és de totes i tots, de la igualtat i l’equitat, i de caminar amb forces cap a la construcció d’una societat de dones i homes iguals, compromesos amb una democràcia plena i pacífica, justa i igual. Continuarem treballant per tal d’impulsar un canvi econòmic, social i cultural. Apostem ara més que davant front la crisi més feminisme, ja que la nostra Revolució o és de totes o no serà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any