El Banc d’Espanya es nega a entregar informació sobre la CAM a Les Corts

  • La institució financera espanyola diu que no té obligació d'atendre els requeriments d'un parlament 'autonòmic'.

VilaWeb
Redacció
07.03.2012 - 18:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Compromís exigeix conèixer en seu parlamentària les obligacions de control del Banc d’Espanya sobre la caixa alacantina per a determinar la seua responsabilitat. La resposta de la institució que presideix Fernández Ordóñez arriba dies després que la diputada de Compromís, Mireia Mollà denunciés que ni el Banc d’Espanya, ni la CAM havien atès la petició de documentació feta per Les Corts.

La comissió de Les Corts que investiga la gestió que ha dut a la principal caixa alacantina a ser venuda per ‘un euro’ i qualificada pel propi governador del Banc d’Espanya com ‘el pitjor del pitjor’, ha rebut un escrit d’aquesta institució financera, encarregada de vetllar per la bona praxis als bancs i caixes que estan sota la seua supervisió, com és el cas de la CAM en que li nega la documentació requerida pel Parlament valencià adduint que no és competent per a demanar-li. Segons el mateix escrit, els representants del Banc d’Espanya entenen que ‘els supòsits ens els que hem de facilitar informació a una comissió d’investigació no inclou quan aquesta siga demanada per una assemblea legislativa d’una comunitat autònoma’.

L’escrit arriba una setmana després de que la diputada de Compromís, Mireia Mollà, denunciés públicament que ni el Banc d’Espanya ni la CAM havien atès el requeriment d’informació fet per la comissió parlamentària que investiga la gestió dels anteriors responsables de la caixa alacantina.

Mollà ha qualificat d’inacceptable ‘que el Banc d’Espanya oculte informació a Les Corts, ja que amb aquesta actitud està vulnerant el dret que te el parla,EMT valencià a investigar sobre la fallida de una de les principals caixes d’estalvi del territori’.

La diputada per Alacant de Compromís ha recordat a mes que ‘bona part del Consell d’Administració havia estat escollit per Les Corts i per tant aquesta cambra ha de tenir coneixement de les gestions fetes pel Banc d’Espanya a aquesta entitat financera’.

Mollà adverteix la institució que presideix Fernández Ordóñez, que ‘no ens serveixen de res les argúcies legals del Banc d’Espanya, aquesta institució ha d’explicar en seu parlamentària quines eren les seues obligacions de control a la CAM per al de que els diputats valorem la seua responsabilitat en la fallida de la caixa’ i ha apuntat sobre l’actitud de la institució financera espanyola que amb aquest obscurantisme, el Banc d’Espanya intueix a pensar que el que vol és amagar la seua culpabilitat en tot aquest afer’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any