Primer i clar èxit de la recollida de fons pel LipDub per la llengua

  • Ja s'han assolit els 2.000 €uros, que es necessitaven per l'organització del LipDub per la llengua, la federació demana recollir 1.000 €uros més i ens ho expliquen ...>>
    Dc.7 de març del 2012

VilaWeb
Redacció
07.03.2012 - 10:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El projecte Verkami ha superat el primer objectiu, aconseguir 2000€ per a pagar les primeres despeses. Ara però la fita és aconseguir 1.000 €uros més. Aquests serviran per ‘donar una altra dimensió a la reivindicació, ja que si s’assoleixen serviran per fer la gravació de tot l’acte en 3D’. La Federació  recorda que ‘amb més diners farem millor, en millors condicions, de millor qualitat; i si per cas hi ha beneficis, la totalitat dels diners recollits seran destinats a la promoció de la llengua catalana a Catalunya Nord’. També serà una ‘primera’ mundial per un document com aquest i, totes categories, per Catalunya Nord. Si teniu curiositat podeu consultar el guió d’aquest LipDub, a la web . Properament es farà una altra reunió, que ja anunciarem.

També podeu comprar el DVD venut pel LipDub anticipadament. Aquí trobareu com fer-ho.

Recordeu que el LipDub es fa perquè que l’estat i els seus diputats votin una llei que garanteixi els drets lingüístics a l’estat francès, el català – per exemple – seria llengua protegida oficialment per a Catalunya Nord. Aquest serà el primer cop que es reivindica tots els territoris de l’estat (1) on es parla altra llengua històrica, a més del francès, alhora el mateix dia, i de formes escollides per cada lloc (a Catalunya Nord fent un LipDub).

És doncs un acta històric: reivindicatiu, divers però unitari, que es farà el pròxim 31 de març a tot el territori estatal. (1) a Kemper (per Bretanya), Baiona (Ipar Euskadi, Pais Basc nord), Ajacció (Còrsega), Tolosa de Llenguadoc (Occitània), i Estrasburg, plaça Klèbert (per Alsàcia)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any