El jutge no encausa la infanta Cristina ‘per no estigmatitzar-la’

  • No troba prou indicis que estigués al cas de l'activitat d'Iñai Urdangarin

VilaWeb
Redacció
05.03.2012 - 15:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge José Castro, que instrueix el cas Palma Arena, no encausarà la infanta Cristina en el cas de presumpte malbaratament de diner públic de l’Institut Nóos, presidit pel seu marit, el duc de Palma, Iñaki Urdangarin. El jutge ha fet cas de la petició de la fiscalia, que s’oposava a que anés a declarar perquè diu que no hi ha indicis prou clar que estigués al cas de l’activitat d’Urdangarin. Castro diu que no tindria sentit que anés a declarar i que només serviria per a ‘estigmatitzar gratuïtament’.

El jutge troba que no n’hi ha prou per a encausar-la amb el fet que la infanta Cristina formés part de la junta directiva de l’Institut Nóos, que en fos copropietària a parts iguals amb el seu marit i que fos la secretària del consell d’administració d’Aizoon, una de les societats a les quals es van desviar fons públics.

Aquesta empresa va facturar centenars de milers d’euros pel seu suport logístic als esdeveniments que organitzava Nóos a les Illes. Segons el jutge, els serveis d’aquesta empresa podrien haver estat ficticis o, simplement, facturats a preus molt superiors al corresponent.

Però encara hi ha altres vincles entre l’activitat d’Urdangarín i la casa reial. La infanta Cristina i Carlos García Revenga, assessor de la Casa del Rei, també formaven part de la junta directiva de Nóos fins a l’any 2006, quan van dimitir juntament amb Urdangarín. Les activitats presumptament delictives de l’institut Nóos es van produir entre 2004 i 2006. El jutge, però, considera que ni la infanta ni Revenga no participaven en la presa de decisions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any