Vila d’Abadal demana hora a Rajoy per explicar-li el seu projecte independentista

  • També vol anar a explicar-lo a Europa i a la ONU · Insisteix en destacar la tradició independentista d'Unió Democràtica

VilaWeb
Redacció
01.03.2012 - 18:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Vic i possible candidat a liderar Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Vila d’Abadal, ha demanat hora per reunir-se amb el president espanyol, Mariano Rajoy, per explicar-li el projecte de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI). ‘Espero que Rajoy ens rebi perquè li ha d’interessar el que li hem d’explicar’, ha afirmat en un dinar organitzat per l’entitat Sobirania i Justícia. Vila d’Abadal ha explicat que també vol anar a explicar-ho a Europa i a la ONU.

‘Som molts municipis, uns tres-cents, i han d’escoltar en persona quin és el nostre projecte per Catalunya’, ha explicat el batlle de Vic. També ha dit que vol explicar-ho al president de la Generalitat, Artur Mas, i al parlament català.

Segons Vila d’Abadal, episodis com la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’estatut, les consultes independentistes i la iniciativa d’alguns municipis de declarar-se moralment exclosos de la constitució, van culminar en la idea de promoure l’AMI, que té l’acord de coordinar-se també amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

A més, el batlle vol aconseguir que almenys la meitat dels 947 municipis de Catalunya s’incorporin a l’associació municipal abans de juny, quan es farà la primera assemblea ordinària a Girona.

Vila d’Abadal ha insistit en destacar la tradició independentista d’Unió Democràtica i ha dit que si guanya la batalla amb Josep Antoni Duran i Lleida per liderar el partit, aquesta tradició es faria evident en dos àmbits: hi hauria més consellers independentistes al govern de Mas i canviarien les relacions amb Convergència Democràtica de Catalunya.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any