Els aldarulls a Barcelona, a la portada del New York Times

  • Obre l'edició d'avui en paper amb una foto dels incidents en una sucursal bancària

VilaWeb
Redacció
01.03.2012 - 17:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els aldarulls que hi va haver ahir a Barcelona després de la manifestació en favor de la universitat pública entre grups de manifestants i la policia ha estat motiu de portada de l’edició en paper d’avui al diari The New York Times. La foto més destacada de la portada és aquesta, en què es veu l’empleat d’una de les sucursals bancàries que va patir destrosses colpejant amb una barra de ferro un esvalotador armat amb un objecte punxegut.

La notícia que es pot llegir a l’edició digital, que també apareix amb aquesta mateixa foto, no és pas gaire extensa; explica que ahir hi va haver desenes de milers de manifestants en diferents ciutats per protestar contra les retallades, ‘fins al punt que han deixat algunes classes sense calefacció’. Diu la notícia que les protestes d’ahir van ser pacífiques a València i a Madrid, però que a Barcelona uns manifestants van calar foc a contenidors i van trencar finestres a l’exterior de la borsa.

I fa un apunt de context, destacant que els governs duen a terme mesures per a reduir el dèficit, i que l’agressiva resposta de la policia’ a les protestes d’estudiants a València la setmana passada van fer créixer la indignació, però que la violència no ha arribat al nivell de Grècia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any