Els tancats a la UB es resisteixen a marxar de l’edifici històric

  • El rectorat demana a la policia que intervingui · Mas creu que 's'han sobrepassat els límits'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.03.2012 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’adjunt al rector de la Universitat de Barcelona (UB), Carles Carreras, ha demanat avui al departament d’Interior que desallotgi l’edifici històric, on hi ha desenes d’estudiants tancats des d’ahir per protestar contra la retallada de la universitat pública. Un centenar d’estudiants ha fet un assemblea en què han decidit mantenir el tancament i han fet una crida a més gent perquè s’hi afegeixin perquè auguren un desallotjament imminent.

‘Hem demanat a Interior la intervenció de la policia’, ha dit Carreras, cridant els estudiants a abandonar l’ocupació. ‘No volem que l’edifici històric es converteixi en un hotel de minories’, i ha afegit que que la majoria dels estudiants no són partidaris de l’ocupació de l’edifici, que ha causat desperfectes materials.

Carreras ha dit que el personal de la UB ‘comprèn i comparteix’ les protestes universitàries però critica la violència que hi va haver al final de la manifestació i s’oposa a l’ocupació de l’edifici. 

Per la seva banda, el president Artur Mas ha dit que ‘la protesta civilitzada és legítima’ però que hi havia uns límits que ‘alguns han sobrepassat’. Mas ha demanat serenitat  ha dit que si bé tothom tenia dret a protestar no hi havia ‘dret a malmetre mobiliari urbà, a carregar-se béns públics i a incomodar molta gent’. A més, ha dit que les decisions impopulars es prenien ‘per prevenir el bé comú’. Mas ho ha dit al Marroc, on es troba de visita oficial.

En llibertat onze dels detinguts

Onze dels dotze de detinguts pels incidents d’ahir han quedat en llibertat perquè la detenció ha quedat sense efecte. Amb tot, continuen encausats per desordres públics, danys en el mobiliari urbà, crema de contenidors i agressions a agents. L’altre detingut passarà aviat a disposició judicial.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any