Una protesta de TMB ha tallat el trànsit a la plaça d’Espanya

  • La Gran Via, el Paral·lel, el carrer de Sants i de Tarragona, han quedat afectats en la sortida del congrés de mòbils

VilaWeb
Redacció
27.02.2012 - 20:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui al vespre hi ha hagut un gran embús de trànsit als carrers que connecten amb la plaça d’Espanya de Barcelona per la manifestació de protesta dels treballadors de TMB, que volien expressar el desacord amb les condicions laborals que vol aplicar la direcció de l’empresa. La protesta s’ha fet just a l’entrada del Mobile World Congress, que finalment ha pogut evitar l’inconvenient d’una vaga de bus i de metro. Els treballadors van decidir de desconvocar la vaga però alguns han volgut manifestar de totes maneres la seva disconformitat amb l’empresa.

Un tram del carrer de Sants, del carrer Tarragona i del Paral·lel ha quedat tallat al trànsit, i s’han fet retencions importants als altres carrers del voltaant, començant per la Gran Via. La situació del trànsit a Barcelona, en aquesta pàgina.

Unes 300 persones de diversos col·lectius -treballadors de TMB, usuaris del transport públic de Barcelona, col·lectius d”indignats’ de diversos barris de Barcelona i d’assemblees de veïns- han protagonitzat la manifestació. El preu del transport públic ha centrat les queixes.

Alguns dels manifestants han fet crides contra la reforma laboral i a favor de la vaga general. La protesta s’ha desenvolupat enmig d’un fort dispositiu policíac que ha tallat el trànsit, però que no ha pogut impedir l’entrada dels manifestants a la plaça d’Espanya.

A resultes de la protesta, els assistents al congrés de telefonia mòbil s’han trobat que no podien agafar un taxi a la porta de la fira com és habitual i han hagut d’abandonar el recinte a peu cap al metro o altres transports alternatius. Una part dels assistents al congrés, però, ja havia marxat del recinte firal quan s’ha tallat el trànsit. La protesta s’ha desfet sense més incidents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any