Mas considera ‘insuportable’ la solidaritat de Catalunya amb la resta de l’estat

  • 'Un avi català viu pitjor que un avi d'altres territoris amb la mateixa pensió', ha assegurat el president de la Generalitat

VilaWeb
Redacció
26.02.2012 - 13:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que la solidaritat catalana amb la resta de l’estat s’ha tornat ‘insuportable’. ‘Nosaltres tenim un 20% de pobresa i de desocupació, no és que Andalusia tingui un 26% i nosaltres un 4% com Àustria. I tot a un cost de la vida superior. Un avi català viu pitjor que un avi d’altres territoris amb la mateixa pensió, i podem pagar menys per la Llei de la dependència’, ha afirmat Mas en una entrevista al ‘Magazine’ de La Vanguardia.

Igualment, el president de la Generalitat critica no tant les comunitats insolidàries sinó els governs ‘menfotistes’. ‘Sembla que viuen al marge dels temps, temps d’austeritat i de decisions difícils’, ha reflexionat Mas.

‘Els governs no estem aquí per quedar bé, sinó per fer el bé. Si tots ens hem d’estrènyer el cinturó, ho han de fer més els que reben més aportacions’, ha continuat Mas, que ha instat per tant les comunitats espanyoles amb un menor PIB per càpita a mostrar més clarament un agraïment pel fons que reben i ‘predicar amb l’exemple’ en el terreny de l’austeritat. ‘El que rep s’ha de mostrar agraït de rebre. I no em refereixo només a Andalusia, perquè no és l’única comunitat subsidiada que ha augmentat el seu pressupost’, ha manifestat Mas, que ha recordat que Catalunya, ‘amb un dèficit fiscal de 15.000 milions d’euros’, ha baixat un 10% el pressupost del 2011.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any