Indignació massiva davant la delegació del govern espanyol

  • Els manifestants col·lapsen el carrer colom de València · Els estudiants han encapçalat la manifestació d'aquesta vesprada rere el lema 'Som el poble i no l'enemic'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.02.2012 - 17:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La manifestació de suport als estudiants i contra la violència d’aquesta vesprada a València és massiva. Tot el carrer Colom ha quedat col·lapsat perquè els manifestants es concentren davant de la delegació del govern espanyol, demanant la dimissió de Paula Sánchez de León i expressant la indignació per l’actuació policíaca. Justament tot un desplegament d’antiavalots blinda l’entrada de l’edifici. Els estudiants de l’IES Lluís Vives han encapçalat la manifestació des de la sortida, al carrer Xàtiva.

A mesura que avançva, la manifestació s’ha anat fent més i més gran, amb el lema és ‘Som el poble, no l’enemic’. Hi participen tot d’entitats cíviques, els partits de l’oposició i pares i mares i professors d’institut.

Davant de l’institut s’ha anat aplegant des de poc abans de les sis de la vesprada gent de totes les edats: estudiants d’institut i universitaris, pares i mares, gent gran… I hi ha dos crits que predominen: ‘Delegada dimissió’, en referència a Paula Sánchez de León, i ‘menys policia i més educació’.

La manifestació té tres capçaleres: una amb estudiants, una altra amb entitats de tota mena, des del Micalet fins a Acció Cultural, passan per Escola Valenciana, i una altra amb dirigents dels partits de l’oposició: Jorge Alarte, Enric Morera, Marga Sanz…

Les diferents capçaletes han anat arribant davant de la delegació del govern espanyol, blindada amb la presència d’uns quants furgons de la policia espanyola. Tot seguit, la manifestació s’ha anat fragmentant en diferents grups, però s’ha tornat a aplegar tota al carrer Colom, davant de la delegació del govern espanyol.

Manifestació espontània ahir a la vesprada

Ahir a la vesprada una riuada de gent ja va anar espontàniament a l’IES Lluís Vives, des de l’avinguda de Blasco Ibáñez i del carrer de Colom. Ara, tant aquest carrer, com els carrers adjacents (de Xàtiva i del Marquès de Sotelo), van omplir-se de gent, i com més passava el temps, més.

El clam era unànime: que dimiteixi la delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León. Hi havia poca policia, i no hi hagué cap incident. La concentració es va allargar davant la seu del PP i de la delegació del govern espanyol, tot escandint: ‘Més educació i menys policia’.

Molts dels estudiants també cridaven: ‘Aquestes són les nostres armes’, tot brandant el llibre que portaven a les mans en senyal d’oposició a la barbàrie policíaca.

Els dotze detinguts de dilluns, que ahir encara eren a la comissaria de la policia, foren deixats anar provisionalment amb l’obligació de presentar-s’hi periòdicament. De fet, arran dels fets de dilluns hi hagué vint-i-cinc detinguts i molts ferits.

El síndic de Greuges obre una investigació

El síndic de Greuges, José Cholbi, ha ordenat l’obertura d’una investigació per a valorar la ‘possible vulneració dels drets dels menors’ durant les protestes, després de rebre moltes queixes contra una actuació  ‘desproporcionada’ de la policia. Cholbi es reunirà, en qualitat de Defensor del Menor, amb Sánchez de León i amb representants del consell escolar de l’IES Lluís Vives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any