Òmnium proposa al PP que retorni les subvencions que rep per destinar-les a la sanitat pública

  • Demana a Alícia Sánchez Camacho que prediqui amb l’exemple i renunciï als diners públics que rep la seva formació cada any

VilaWeb
Redacció
20.02.2012 - 18:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Òmnium Cultural proposa al Partit Popular que lliuri a la Generalitat de Catalunya un xec amb l’import de les subvencions públiques que rep per tal d’ajudar així a garantir la sanitat pública a Catalunya. L’entitat respon d’aquesta manera a la petició que ha fet Alícia Sánchez Camacho on afirmava que Òmnium havia de deixar de rebre diners públics per destinar-los a la sanitat.

Segons el BOE, el Partit Popular obté cada any uns 9.200.000 euros en l’àmbit estatal, sense tenir en compte els diners que reben les fundacions i entitats adscrites al partit. En aquest sentit, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, ha demanat que ‘el PP prediqui amb l’exemple i doni al govern català la part proporcional de l’ajuda pública estatal que li correspon al Partit Popular de Catalunya’. A això cal afegir l’assignació de més de 2 milions d’euros que va rebre el grup parlamentari del PP a Catalunya l’any passat.

Muriel Casals ha explicat també que el govern espanyol subvenciona anualment i amb xifres molt més elevades entitats culturals i socials com l’Instituto Cervantes, la Federación Española de Futbol, o fins i tot, entitats de dubtós caire democràtic com és la Fundación Francisco Franco. La presidenta de l’entitat ha posat aquests casos com a exemples de la doble vara de mesura que utilitza el PP per atacar les entitats que defensen la llengua i la cultura catalanes.

Finalment, Òmnium Cultural ha exigit al PP que sigui transparent i que faci públic quin percentatge representen les quotes de militants i quin les ajudes públiques en l’apartat d’ingressos del seu pressupost. Òmnium, que aglutina més de 27.000 socis arreu de Catalunya, ha informat que manté la seva activitat gràcies al finançament privat (socis, entitats i empreses) que actualment ja representa el 67% del total del pressupost.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any