Castelló crida: ‘Fabra, Volem TV3!’

  • Milers de manifestants recorren els carrers de la ciutat per reclamar el retorn de les emissions, un any després de l'apagada

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.02.2012 - 18:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça de la Farola de Castelló de la Plana s’ha omplert de gom a gom de manifestants que recorren aquesta vesprada els carrers de la ciutat per a dir al president de la Generalitat: ‘#FabraVolemTV3‘. Ahir al vespre va fer un any exacte de la desaparició del senyal de TV3 al País Valencià, prohibida pel govern de la Generalitat Valenciana. La manifestació, que és encapçalada per representants de la cultura, el sindicalisme i la política, vol impulsar una solució de futur, posar fi a la situació actual i ‘recordar que la reivindicació encara és viva.

A primera fila hi ha Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I de Castelló; Eliseu Climent, president d’ACPV; Joan Francesc Mira, de la junta directiva d’ACPV; Teresa Parejo, de la plataforma Sense Senyal; Vicent Pitarch, de l’Institut d’Estudis Catalans; Lluís Meseguer, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana; Maria Nebot, de Castelló per la Llengua; Maribel Peris, del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló; Guillem Palomo, president del Centre Excursionista de Castelló, i l’escriptor Vicent Usó.

Rere una segona pancarta, amb el lema ‘Per la legalització de les emissions de TV3’, hi ha Encarna Barragán, de Comissions Obreres; Tino Calero, d’UGT; Àlvar Anyó, d’Intersindical Valenciana; Francesc Colomer, del PSPV; Josep Maria Panyella, president del Bloc; Joan Baldoví, diputat de Compromís; Marina Albiol, diputada d’EUPV; Núria Arnau, d’ERPV; Pura Peris, dels Verds; Josep Guia, del PSAN, i Alfons López Tena, diputat de Solidaritat Catalana per la Independència.

El coordinador d’ACPV, Toni Gisbert, també destaca la presència de Toni Mayor, president de l’Associació Empresarial Hostelera de Benidorm i la Costa Blanca: ‘Que la patronal hotelera done suport a la legalització de TV3 i fins i tot a una manifestació és molt significatiu del suport social que el tema té al País Valencià.’

La desconnexió dels repetidors d’ACPV, el 17 de febrer de 2011, va posar punt final a vint-i-sis anys d’emissions. L’apagada va tenir una resposta molt contundent des de la societat civil, en forma de concentracions i manifestacions espontànies a tot el País Valencià, i l’aprovació de nombroses mocions municipals. El punt culminant va ser la multitudinària manifestació que el 16 d’abril va omplir amb unes cent mil persones els carrers més cèntrics de València.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any