Els independentistes nord-catalans contesten al cap de la regió

  • Les dues formacions independentistes Catalunya Nord per la Independència (Associació) i Esquerra Catalunya Nord (Partit), contesten amb una carta oberta i un comunicat, respectivament, a les declaracions fetes pel president del Consell Regional durant la cerimònia dels bons desitjos (“Voeux) a la premsa ...>>Dj. 16 de febrer del 2012 (migdia)

VilaWeb
Redacció
16.02.2012 - 12:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Així ERC Catalunya Nord en un comunicat que podeu llegir sencer en document adjunt a la noticia, afirma que Christian Bourquin ‘ha renegat públicament de totes les seves accions fetes en la seva etapa de president del Consell General en favor de la superació de la divisió fronterera entre la Catalunya Nord i les comarques gironines, afirmant que ‘cal ser realista, i fer creure que el nostre futur està girant-se cap a Girona és enganyar la gent’, per afegir que ‘qui pensi que Catalunya Nord pot tenir un futur fora de les fronteres estatals, comet un error polític i estratègic’.

 

ERC Catalunya Nord, és felicita ‘de que el president de la regió es vegi en la necessitat de fer aquestes declaracions, senyal clara que les inèrcies i dinàmiques nord catalanes passen justament per aprofundir i millorar les relacions amb la Catalunya autònoma malgrat el jacobinisme que ell mateix encarna aixecant barreres i fronteres’.

Per la seua banda, Catalunya Nord per la Independència (associació territorial membre de la neixent Assemblea Nacional Catalana www.assemblea.cat) afirma en una carta oberta argumentada amb 10 punts, que també trobareu en document adjunt a la noticia, que ‘ les vostres declaracions demostren una gran clarividència: constateu que el vent està girant i us afanyeu a avisar-nos del perill ! El vostre predecessor nos va tractar d’ ‘abroutits’. Vos seu més correcte però nos inviteu encara a mirar cap al nord.’ Així mateix fa un llistat dels ’10 regals que ens han vingut del nord’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any