Escola Valenciana reclama un gran consens contra les retallades

  • La Nit va homenatjar Paco Muñoz, la revista Saó i el Cor de l'Eliana

VilaWeb
Redacció
12.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Nit d’Escola Valenciana s’ha convertit enguany en un clam contra les retallades del govern en Educació i en una aposta per unir famílies i docents en un gran moviment. El president de l’entitat, Vicent Moreno, va insistir ahir que aquest reclam va més enllà d’ideologies polítiques: ‘Estem segurs que a les nostres comarques hi ha gent de molts colors polítics que no vol que es jugue amb l’educació del seus fills’, va dir.

Per a aquest 2012 Escola Valenciana ha apostat, doncs, per generar un espai de consens i mobilització que aglutini tothom qui aposta per una escola pública de qualitat i rebutja les retallades. En aquest sentit, l’entitat recorda el gran consens que hi va haver en la defensa de la línia en català a les escoles i anima la comunitat educativa a bastir un consens similar per l’escola pública i fer una aposta contundent amb un missatge clar: ‘l’escola no pot pagar els plats trencats d’una caòtica gestió econòmica’. 

Durant la Nit també es van presentar els pobles que acolliran les Trobades 2012, que duran el lema ‘Sí al valencià’ i que començaran el 31 de març a Ontinyent i clouran el 2 de juny a Alcoi i Benimaurell. A més, València acollirà enguany les festes per la llengua de l’Horta Sud, l’Horta Nord, el Camp de Túria i el Camp de Mordre per commemorar els 25 anys de Trobades al cap i casal. La resta de pobles que acolliran trobada són el Grau de Castelló, Poble Nou de Benitatxell, Guardamar, Antella, Monòver, Rotglà i Corberà, Villalonga, Alacant, Mutxamel i les Coves de Vinromà.

A més, es van lliurar tres guardons dissenyats per l’escultor Andreu Alfaro sota el títol Intentant la llibertat. Els premiats d’enguany són la revista Saó, guardó a l’Ús Social del Valencià; el Cor de l’Eliana, guardó Extraordinari; i el cantautor Paco Muñoz, guardó a la Trajectòria Individual.

La gala va servir d’espai de difusió de la campanya ‘Un euro, llavor de pau’ que l’entitat encara manté oberta i que enguany, amb la col·laboració de l’ONG Escoles Solidàries, va destinada a construir un centre educatiu a Punto Chico, població de la selva guatemalenca.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any