Vinyes verdes vora el mar

  • Ester Formosa, acompanyada a la guitarra per Toti Soler, canta aquest conegut poema de Josep Maria de Sagarra en una versió d'Ovidi Montllor

VilaWeb
M.S.
04.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Vinyes verdes vora el mar’ és un dels poemes més populars i musicats de Josep Maria de Sagarra. L’ha versionat Lluís Llach i posteriorment Ovidi Montllor. Ester Formosa, acompanyada a la guitarra per Toti Soler, canta el poema en la versió d’Ovidi Montllor (vídeo). És una cançó marinera del volum ‘Cançons de rem i de vela’ (1923), llibre que Sagarra va començar a escriure quan Josep Pla el va portar a Calella de Palafrugell i li va fer descobrir la costa.

La peça és part de la sèrie ‘Totes les cares de Josep Maria de Sagarra‘, basada en l’homenatge institucional i popular del 24 de gener, organitzat per la Generalitat, i que VilaWeb va enregistrar. Van participar en l’homenatge els actors Joan Anguera, Pere Arquillué, Sílvia Bel, Ivan Benet, Montserrat Carulla, Enric Majó, Rosa Novell, Josep Maria Pou, Carme Sansa, Lluís Soler. I els cantants i músics Ester Formosa, Roger Mas, Sílvia Pérez Cruz, Marina Rossell, Toti Soler, Maurici Villavecchia i el Cor Jove de l’Orfeó Català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any