El govern espanyol recupera el pla hidrològic

  • El Consell considera l'anunci una 'gran notícia'

VilaWeb
Redacció
02.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, va anunciar ahir l’aplicació d’un nou pla hidrològic per a garantir l’aigua ‘de manera solidària a tot el territori’. Cañete va criticar l’herència rebuda del govern del PSOE en matèria d’aigua i sobretot les grans inversions fetes en dessaladores.

 

Cañete, que va evitar parlar de ‘transvasament’, va dir que es revisarien tots els plans de demarcació hidrogràfica i que es potenciaria la reutilització de l’aigua. El PP recupera així el pla hidrològic, que ja va voler aplicar l’any 2001, justament amb Cañete a la mateixa cartera ministerial.

Ara el ministre diu que les competències en matèria d’aigua són ‘pròpies’ de l’estat i del ministeri, i promet que s’enfortiran aquestes competències, com ara en matèria del domini públic hidràulic.

Cañete incideix que millorarà la presa de decisions entre les confederacions hidrogràfiques, les societats d’aigua i la direcció general de l’aigua. En aquest àmbit, va anunciar que mirarien d’assolir un nou programa nacional d’inversions i actuacions, que conduiria al nou pla hidrològic.

D’una altra banda, també va anunciar que s’impulsaria l’ús d’aigües reutilitzades, i es deixaria l’aigua de més qualitat per a altres finalitats. Segons Cañete, aquestes mesures s’aplicaran assegurant els cabals ecològics.

Una ‘gran notícia’, per la Generalitat Valenciana

La consellera d’Agricultura del govern valencià, Maritina Hernández, va mostrar ahir satisfacció per l’anunci de Cañete d’impulsar un nou Pla Hidrològic Nacional. En opinió d’Hernández, es tracta d’una ‘gran notícia’ que confirma la ‘voluntat seriosa de solucionar els problemes de l’aigua des d’un punt de vista integral i solidari’. La consellera ha afegit que la solució comptarà ‘amb tota la tecnologia al nostre abast per garantir aigua de qualitat, en quantitat suficient i a un preu competitiu’. Hernández va celebrar que amb aquest anunci se superin ‘8 anys de crispació generada pels governs socialistes’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any