Andorra perd població

  • La població andorrana disminueix un 8,1% respecte l'any passat

VilaWeb
Redacció
31.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A Andorra hi ha un 8,1% menys de població que ara fa un any, segons les dades fetes públiques pel departament d’Estadística, després de la neteja del cens de cada parròquia. Segons aquest recompte, la xifra de població total és de 78.115 residents, això són 6.900 persones menys que l’any passat. Segons el govern, després d’uns anys de bonança econòmica, a partir del 2008 el PIB va començar a registrar valors negatius i, de retruc, també va començar a disminuir el nombre d’assalariats, que havia tingut una evolució positiva els trenta anys anteriors.

La mateixa evolució han tingut les autoritzacions d’immigració per residència i treball, que a partir del 2008 comencen a decréixer.

Pel que fa a nacionalitats, els andorrans són els únics que presenten un creixement de 519 inscrits (1,6%). La resta de grup poblacionals ha disminuït.

I si ens fixem en els grups d’edat, la població es concentra (71,9%) en el tram d’entre els 15 anys i els 64, amb una població menor de 15 anys que representa el 15,5% i una població majori de 65 anys que representa el 12,6%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any