La volta al món d’un jove periodista català, traduïda al xinès i el coreà

  • El manresà Marc Serena va convertir l'any passat el seu bloc digital de viatge en el llibre 'La volta dels 25'

VilaWeb
Redacció
31.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De voltes al món narrades en format bloc n’hi ha moltes. Ara, que guanyin un dels Travel Blogger Awards organitzats per Lonely Planet, ja no n’hi ha tantes. I que més tard passin a llibre, encara menys. Però aquest és el ca de ‘La volta dels 25‘ (la Magrana, 2011: extracte del llibre), del jove periodista Marc Serena. Quan va fer vint-i-cinc anys, el 2009, va fer la volta al món motivat pel plaer de viatjar i, alhora, per les ganes de plasmar en un bloc com vivien vint-i-cinc joves de la seva edat de vint-i-cinc països. Amb dues edicions al carrer, el llibre de Serena fa ara un pas més, amb la traducció al xinès i el coreà.

 

Com explica al seu bloc, després de la darrera Fira del Llibre de Frankfurt l’editorial on va publicar el llibre ha tancat contractes de traducció al xinès simplificat, al xinès tradicional i al coreà. Així, doncs, enguany es publicarà a la Xina, a Hong Kong, Macau, Taiwan i també a Corea del Sud. Tan solament a la Xina ‘la prestigiosa editorial Hangzhou MatrixBook en posarà a la venda trenta mil exemplars impresos, juntament amb l’edició digital’. Tant en català com en espanyol, ‘La volta dels 25’ ja ha arribat a la segona edició.

L’obra és un retrat de la joventut del món en vint-i-cinc històries de vint-i-cinc joves unides pel fil d’una volta al món. Hi ha ‘joves pobres, rics, amb estudis o sense, revolucionaris, conformistes, ocupats o desocupats, de grans metròpolis, de comunitats aïllades…, perfils contrastats, rabiosament actuals, sorprenents i plens de matisos que ofereixen nous punts de vista del món’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any