Alumnes de Muro abandonen les classes pel fred

  • L'IES Serra de Mariola ha consumit aquest migdia les darreres reserves de gasoil de les quals disposava

VilaWeb
Redacció
23.01.2012 - 17:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La situació a les escoles valencianes ha arribat al límit. Si la setmana passada va esclatar la polèmica arran de la difusió d’aquesta fotografia en la qual es mostrava el fred a les aules, avui els alumnes de l’IES Serra de Mariola de Muro (Comtat) han decidit abandonar les classes i tornar a casa pel fred que havien de passar a les aules, segons que informa AraMultimèdia. El cas és que avui el centre, afectat per la morositat del Consell, ha consumit les darreres reserves de gasoil que tenia per a la calefacció.

Aquest institut no és pas l’únic que viu una situació com aquesta, sinó que són una bona colla els centres que pateixen greus problemes de finançament. A més, els fets d’avui arriben just després del gran èxit de les manifestacions de València i d’Alacant contra la política del govern de Fabra, i just en una setmana en què la comunitat educativa valenciana es prepara per a grans mobilitzacions.

Demà hi haurà una primera onada de tancaments als centres convocada pels sindicats: un cop acabat l’horari lectiu, emplacen a estudiants, mestres i pares a tancar-se dins el centre fins a l’hora de sopar, si abans el Consell no paga les despeses de funcionament que els deu; dijous hi ha una manifestació contra la retallada del Consell en tots els sectors, i els centres proposen que cada dijous hi hagi concentracions de cinc minuts a migdia davant de la porta. I avui, com s’ha fet en els darrers dilluns, uns quants mestres i alumnes han acudit a les aules amb una samarreta negra en senyal de dol.

A més, mestres, professors i sindicats del País Valencià tenen pensat d’anar fins a l’aeroport de Castelló i fer-hi una concentració com a mostra de protesta contra el malbaratament del la Generalitat. És una de les propostes que ha tingut més èxit en les assemblees comarcals que s’han fet aquests últims dies i que han recollit tots els sindicats d’ensenyament STE-PV, CC OO, CSIF, ANPE i FETE-UGT), que es coordinen en la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament amb FAPA-València i Escola Valenciana.

La polèmica ha saltat també a les xarxes socials al Twitter, on l’etiqueta #fabratenimfred és una de les més utilitzades i recull els casos de molts centres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any