Un advocat denuncia la infanta Cristina per les activitats amb Urdangarín a Aizoon

  • És una de les empreses que rebia els presumptes desviaments il·legals · En comparteixen la propietat la infanta i el seu marit

VilaWeb
Redacció
14.01.2012 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’advocat madrileny Fernando Pamos va presentar ahir a la fiscalia general de l’estat una denúncia contra la infanta Cristina pel seu paper a la immobiliària Aizoon. Aquesta empresa, la propietat de la qual és compartida entre la infanta i Urdangarín, és una de les que rebia els presumptes desviaments il·legals de diners a través de l’institut Nóos. Però tot i amb això, la infanta no ha estat encausada i ni el jutge ni el fiscal del cas no ho han considerat oportú fins ara.

Al text, a què ha tingut accés Europa Press, se sol·licita concretament la incoació de diligències d’investigació per part de la fiscalia anticorrupció en una peça a part a la qual ja s’investiga al jutjat d’instrucció número 3 de Mallorca en relació amb Aizoon, l’Institut Nóos i altres societats vinculades als ducs de Palma.

La denúncia es fa a partir d’un correu electrònic intervingut en l’operació Babel, en el qual Urdangarín i un altre interlocutor es refereixen a unes compres particulars de la infanta Cristina i a la dificultat de poder-les justificar com a despesa d’Aizoon.

Segons l’advocat, els fets poden constituir delictes de frau, malversació de fons públics, contra l’Hisenda Pública, delicte societari de gestió i falsedat documental mercantil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any