Mas-Colell contesta les informacions sobre la responsabilitat del dèficit públic als mitjans nord-americans

  • Envia una carta al New York Times aclarint que el dèficit espanyol és causat per l'estat i no pas per les autonomies

VilaWeb
Redacció
12.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia català, Andreu Mas-Colell, va enviar ahir una carta al director del New York Times titulada ‘The view from Barcelona’ en la qual recorda que és l’administració de l’estat la principal responsable del dèficit espanyol. D’aquesta manera contesta el reportatge que aquest mateix diari va publicar el desembre proppassat culpant les comunitats autònomes del dèficit, i que esmentava com a prova del malbaratament la presó de Figueres, construïda, però fora de servei.

El conseller explica que és el govern espanyol qui té la majoria de competències per a regular la fiscalitat i la despesa, però que la solució del dèficit hauria de ser coordinada entre les administracions. A més, insisteix en el fet que és justament el govern català qui, des de fa un any, prioritza l’austeritat en la despesa pública. Nega, doncs, que la responsabilitat del dèficit sigui de les autonomies i explica que a Espanya no tothom ha acceptat el model descentralitzat que es va pactar durant la Transició.

La carta de Mas-Colell arriba pocs dies després de l’entrevista publicada al Financial Times amb el ministre espanyol d’Economia, Luis de Guindos, en la qual deia que el govern de Rajoy controlaria per llei els pressupostos de les autonomies. El mateix diari va publicar un editorial, el dia 6 de gener, comentant que la supervisió no havia de servir per camuflar una agenda antifederalista.

També el Col·lectiu Emma va constestar les referències del New York Times i del Financial Times a la responsabilitat de les regions en la desviació del dèficit públic. Amb aquesta carta al Finacial Times el col·lectiu replica a l’entrevista del ministre De Guindos. I amb aquesta altra, al reportatge publicat per The New York Times.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any