Els funcionaris de presons del Principat passen la nit als centres com a protesta contra les retallades

VilaWeb
Redacció
10.01.2012 - 22:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les converses entre els sindicats i el departament de Justícia per negociar les condicions laborals dels funcionaris de presons ja fa dies que estan en un punt mort. Però avui han viscut un nou episodi que ha deixat la negociació pràcticament trencada. Com a protesta, els funcionaris de presons han anunciat que pensaven passar la nit dins de les presons.

La reunió d’aquest migdia, considerada una de les últimes oportunitats per a l’acord, entre sindicats i el govern, ha acabat sense acord i els representants sindicals han decidit no abandonar les dependències de la seu d’Institucions Penitenciàries, al carrer Aragó de Barcelona, com a protesta. Aquest fet ha motivat que un centenar de funcionaris s’hagin concentrat davant de la seu, al carrer Aragó, tallant el trànsit en més d’una ocasió. Hi ha hagut aldarulls lleus quan dues motos i un cotxe han sortit de la seu governamental i s’han vist blocats pels funcionaris que es manifestaven. Aleshores la policia ha actuat per protegir els vehicles i ha carregat contra la multitud.

El més passat ja hi hagué aldarulls a la porta de la presó Model entre funcionaris i policia i el dia 29 els funcionaris de presons es van manifestar al centre de Barcelona juntament amb els altres cossos de seguretat de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any