Oposició i sindicats, contra els acomiadaments a Canal 9

  • L'ens traurà a concurs un ERO que pot afectar les condicions laborals de tota la plantilla

VilaWeb
Redacció
10.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció de Ràdio Televisió Valenciana té previst de presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a la plantilla, i ha convocat per a demà una reunió del consell d’administració en què es parlarà d’adjudicar, per concurs públic, el pla de restructuració de Canal 9 i Ràdio 9.

Però els sindicats i l’oposició critiquen l’acomiadament de treballadors, després del malbaratament de diners o de la mala gestió de l’empresa tots aquests últims anys.

 

Els sindicats van rebre el plec de condicions per a l’assessorament laboral de l’ERO, el qual serà lliurat demà al Consell d’Administració perquè l’aprovi i tregui a concurs l’elaboració de l’informe de reestructuració de les tres empreses. La Intersindical Valenciana diu que l’informe constarà 190.000 euros. 

Segons Las Provincias, l’ERO suposarà l’acomiadament de 1.000 dels 1.800 treballadors. El secretari general de la Intersindical, Juan Prefaci, però, ha negat que aquesta xifra sigui certa i ha dit que encara s’havia de concretar el nombre d’acomiadats. En tot cas, ha afirmat que l’informe previ no estarà enllestit abans de l’estiu i que fins aleshores no hi hauria cap acomiadament. 

La Intersindical destaca que l’empresa encarregada d’elaborar l’informe tindrà al seu abast el famós informe Price Waterhouse sobre la viabilitat de l’ens, que fins ara l’empresa s’ha negat a lliurar als consellers i als representants dels treballadors.

La secció sindical de CCOO a RTVV critica d’aquesta manera les intencions de la direcció de l’ens: ‘Volen fern-nos responsables de la pèssima gestió que han fet ells en les nostres empreses. Els mateixos directius que paguen 22 milions d’euros per la retransmissió de la F1 a Bernie Ecclestone, o malbarataren els diners dels valencians amb la visita del Papa, pretenen ara tirar els treballadors al·legant motius econòmics’.

El conseller de Compromís a RTVV, Rafa Xambó, ha parlat, en aquesta opinió contundent a VilaWeb, d’irregularitats de gestió: ‘Sabem que la plantilla oficial és de 800 treballadors, però realment n’hi treballen 1.800. El PP ha doblat el nombre de treballadors, però aquests no consten com a plantilla, sinó que apareixen camuflats dins el pressupost, en partides de despesa. No sabem qui són perquè no hi ha cap catàleg de llocs de treball, i així és impossible prendre cap decisió. No tenim informació fiable sobre la situació de l’empresa. Això es troba detallat en l’informe Price Waterhouse, però la direcció sempre s’ha negat a lliurar-nos-el’.

I la vice-presidenta del consell d’administració, la socialista Consuelo Català, ha criticat la improvisació de la direcció i ha qualificat aquest procés de mort anunciada de l’ens. A més, s’ha queixat que no els hagin fet saber els criteris que es faran servir per a designar l’empresa encarregada de l’informe de viabilitat de l’ERO.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any