Fidel Castro reapareix per advertir de la guerra nuclear i el canvi climàtic

  • Reprèn les seves 'reflexions' escrites al portal 'Cubadebate' després de dos mesos de silenci

VilaWeb
Redacció
06.01.2012 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president cubà Fidel Castro ha reaparegut per advertir de la ‘inexorable marxa del món cap a l’abisme’ arran de les amenaces de la guerra nuclear i el canvi climàtic. Trenca així un silenci de dos mesos a través de les seves reflexions periòdiques al diari oficial Cubadebate. Castro explica aquest silenci, durant el qual s’ha especulat sobre la seva mort, apuntant que per a abordar aquest tema ha deixat passar ‘els dies festius del vell any i el nou’.

Segons Castro, el món s’encamina cap a aquesta direcció a causa de dues ‘amenaces extremadament greus’, la guerra nuclear i el canvi climàtic, que ‘cada vegada són més lluny d’acostar-se a una solució’: ‘La xerrameca demagògica imposada al món pels EUA i els seus poderosos i incondicionals aliats, en tots dos temes, no admeten el mínim dubte.’

En referència a la guerra nuclear, denuncia que les armes nuclears desplegades i emmagatzemades superen la xifra de vint mil, tot i que ‘l’ús de tan sols un centenar d’aquestes armes seria suficient per a crear un hivern nuclear que causaria una mort espantosa en poc temps a tots els éssers humans que habiten el planeta’.

Sobre aquest tema, afegeix que ‘el risc d’esclat d’una guerra nuclear augmenta a mesura que creix la tensió al Pròxim Orient’, on Israel acumula centenars d’armes nuclears ‘en plena disposició combativa’ mentre s’hi expandeixen els règims islamistes arran de la primavera àrab. També considera que la tensió creix a Rússia, ‘país d’inqüestionable capacitat de resposta’ amenaçat per l’escut antimíssils de l’OTAN.

Sobre el canvi climàtic, Castro el qualifica de ‘fet dramàtic que s’esdevé amb ritme creixent’ i que també amenaça el món.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any