El govern valencià, amb dificultats per a tornar un crèdit de 120 milions

  • Segons El País, el govern espanyol va haver d'avalar el Consell per a un préstec a curt termini

VilaWeb
Redacció
04.01.2012 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat Valenciana va haver d’endarrerir la setmana passada el pagament d’un venciment de deute de 120 milions d’euros amb el Deutsche Bank per manca de liquiditat. Segons el diari El País, el Tresor Públic espanyol va haver d’avalar el Consell perquè una altra entitat financera concedís un préstec a curt termini per poder saldar el deute pendent. Fonts del govern valencià han dit a Europa Press que el pagament s’ha acabat fent amb fons de la Generalitat, i ha negat que el govern espanyol hagi hagut de fer d’avalador.

El Consell també diu que no s’han fet servir mecanismes de finançament extraordinaris i que s’ha seguit la ‘col·laboració habitual’ entre ambdues administracions. També ha agraït la col·laboració amb organismes públics i les entitats privades per a aconseguir la liquiditat i poder complir els compromisos financers.

Segons El País, el govern espanyol va haver d’actuar d’avalador per evitar el no-pagament del venciment de 120 milions del crèdit de Deutsche Bank. La llei diu que l’estat no pot avalar formalment el passiu d’una comunitat autònoma, però segons fonts socialistes que cita aquest diari, el Tresor Públic pot avalar verbalment, és a dir, pot fer de mitjancer amb una altra entitat perquè concedeixi un préstec a curt terme.

El govern valencià ja va haver de recórrer a l’Institut de Crèdit Oficial de l’estat per cobrir el venciment dels bons emesos per la Generalitat Valenciana, el mes passat: la nova emissió de bons va fracassar, i el Consell amb prou feines va poder col·locar un 60% dels 1.800 milions d’euros emesos.

Aquest endeutament i aquesta manca de liquiditat fan que el govern valencià tingui ajornats molts pagaments a proveïdors i que tingui moltes dificultats per a complir els compromisos financers.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any