Císcar augura sacrificis i Català promet ‘consens i diàleg’ amb la comunitat educativa

  • Tots dos van prendre ahir possessió del nou càrrec, de vice-president i de consellera d'Educació respectivament

VilaWeb
Redacció
03.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou vice-president i portaveu del Consell, José Císcar, i la nova consellera d’Educació, Maria José Català, van prendre ahir possessió del nou càrrec, després de la remodelació del president Fabra. Císcar va avisar, molt seriós, que el Consell aprovaria dijous una sèrie de mesures que impliquen ‘sacrificis dels ciutadans’, però que no anirien encaminades al copagament.

El nou vice-president i portaveu del Consell va prendre possessió del càrrec comprometent-se a no decebre la confiança de Fabra i a resoldre el deute de la Generalitat amb els creditor. I va insistir en la ‘corresponsabilitat’ de la societat valenciana per a sortir de la situació actual i en la necessitat de prendre mesures d’austeritat.

Quant a Català, va prometre ‘consens i diàleg’ amb la comunitat educativa a l’hora d’aplicar el controvertit model plurilingüe a les aules; sense entrar en detalls, va assegurar que seguiria la línia oberta pel seu predecessor, Císcar justament, i que es reuniria aviat amb tots els actors educatius. El seu nomenament va ser rebut amb un optimisme moderat per la comunitat educativa, car com a batllessa de Torrent ha estat força sensible al català. Actualment fa de voluntària lingüística per ensenyar català a Marga Sanz (EUPV). Ara, no fa pas gaires mesos va demanar perdó pel fet de parlar català en un acte del PP espanyol.

En l’acte de presa de possessió el president Alberto Fabra va insistir que venia un temps ‘d’esforços compartits i de sacrificis conjunts’; que Císcar tenia el perfil adient per a coordinar les conselleries i ser la veu del Consell: ‘És una persona dialogant, de consens i compromesa, de caràcter pausat. Crec que aquesta ha de ser la imatge dels polítics en un moment com l’actual’. Per Fabra, la tasca de Císcar a Educació ha ‘tranquil·litzat l’entorn de la conselleria amb el diàleg i el consens’, i es va declarar convençut que Català ‘continuaria pel mateix camí’. Fabra també va destacar que tant Císcar com Català coneixien bé l’administració.

La presa de possessió d’avui de Císcar i Català és consegüent a la remodelació del Consell aprovada divendres, en què Fabra va allunyar-ne càrrecs acostats a Francisco Camps, com Paula Sánchez de León, que ahir esdevingué nova delegada del govern espanyol, i Lola Johnson, que va deixar de ser la portaveu del govern, si bé manté la conselleria de Turisme i Cultura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any