PP, PSC i ERC presenten esmenes a la totalitat a la Llei d’acompanyament del pressupost

  • Els socialistes demanen més 'equitat i la justícia' · Els populars, contraris a augmentar la pressió fiscal

VilaWeb
Redacció
28.12.2011 - 18:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Llei de mesures fiscals i financeres que acompanya el pressupost de la Generalitat pel 2012 ha rebut esmenes a la totalitat del PSC i del PP. Els socialistes denuncien que als pressupostos els ‘manca sensibilitat social i no contenen mesures equitatives de distribució per sortir de la crisi’. El PP es mostren contraris al tiquet sanitari, la taxa turística i l’augment de l’impost d’actes jurídics documentats.

Pel PSC, hi ha d’haver ‘un relat equitatiu de l’esforç i aquests pressupostos no aporten aquest relat’. ‘Ens hem d’esforçar tots, sí, però una mica més els que més tenen’, afegeix el PSC. D’altra banda, la formació socialista afirma que espera ‘l’oferta de mà estesa’ del president de la Generalitat, Artur Mas, per millorar ‘l’equitat i la justícia’ de les mesures fiscals proposades pel govern.

Per la seva banda, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que el seu grup presentarà aquesta setmana una esmena a la totalitat ‘preventiva’ a la Llei de mesures fiscals i financeres, però també ha precisat que ho fan amb ‘voluntat de negociar’. Els motius que els han portat a fer aquest gest són el tiquet sanitari, la taxa turística i l’augment de l’impost d’actes jurídics documentats, perquè el PP és contrari a augmentar la pressió fiscal. El PP vol modificar aquests tres aspectes recollits també en el capítol d’ingressos del pressupost, però ha insistit en què seran responsables a l’hora de parlar dels comptes.

ERC també ha presentat una esmena a la totalitat, i ha anunciat que demà presentarien un text alternatiu de com creuen que la de ser la llei d’acompanyament. 

Pel que fa a ICV-EUiA, ja va anunciar la setmana passada que presentaria una esmena a la totalitat del projecte de pressupostos per considerarlos antisocials i vulnerar els drets de la ciutadania.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any