Indignació a la xarxa per la venda d’un llibre homòfob

  • El diputat de Compromís Fran Ferri comença una campanya perquè el retirin

VilaWeb
Redacció
27.12.2011 - 20:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers d’internautes pressionen El Corte Inglés, la Casa del Libro i Amazon perquè retirin dels respectius catàlegs un llibre homòfob de Richard Cohen, ‘Comprender y sanar la homosexualidad’ (Libroslibres, 2004). Ho fan mitjançant una campanya a Actuable que ha posat en marxa el diputat de Compromís a les Corts Valencianes Fran Ferri, i que ja ha fet que El Corte Inglés i la Casa del Libro demanessin disculpes per si algú s’havia sentit ofès. No s’han avingut, però, a deixar de vendre’l.

‘La venda del llibre només contribueix a reforçar concepcions errònies que fomenten l’homofòbia’, diu Ferri en el text que acompanya la campanya. I prossegueix: ‘La llibertat d’expressió no valida que s’alimenti el feixisme ni l’atac a milers de persones que suposa comparar l’homosexualitat amb una malaltia quan es diu que es podria curar. Juguen amb l’esperança de molta gent i alimenten l’autèntica malaltia: l’homofòbia’.

Primeres reaccions a la campanya

El Corte Inglés ha publicat el següent comunicat en el mur del seu Facebook: ‘Demanem disculpes si algú s’ha sentit ofès, però a les nostres llibreries podeu trobar tot tipus de llibres escrits per autors de molt diferents ideologies i tendències. Deixem llibertat perquè el client triï aquell títol que més li interessa, apostant així per la pluralitat i la diversitat. En els nostres centres, igual que en altres llibreries, hi ha escriptors amb pensaments molt diversos i diferents, i són ells els responsables de les opinions i continguts que expressen’.

La Casa del Libro s’ha expressat en termes semblants a Twitter: ‘Demanem disculpes per si algú s’ha sentit ofès. Disposem d’una àmplia varietat d’obres de diferents autors amb diferents ideologies i creences en les nostres llibreries, i advoquem pel respecte a la llibertat de selecció de títols dels nostres clients. No compartim totes les tesis o les opinions que s’hi escriuen’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any