Camacho ofereix a Mas un ‘pacte d’estabilitat’

  • La presidenta del PP català considera que el govern és dèbil sense ells

VilaWeb
Redacció
24.12.2011 - 16:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha ofert al president de la Generalitat, Artur Mas, un ‘pacte d’estabilitat’ que converteixi els populars en els ‘socis preferents d’un govern que topa amb moltes dificultats per aplicar les seves polítiques a causa de la seva debilitat’.

En una entrevista amb l’agència Efe publicada avui, Sánchez-Camacho ha dit que l’estratègia de la geometria variable que ha intentat aplicar l’executiu de CiU al llarg de l’any, buscant suports puntuals en PSC, PP i ERC, ‘no ha funcionat’ perquè, a l’hora de la veritat, socialistes i republicans no han volgut donar-li un cop de mà.

Segons el PP, els 62 escons de CiU al Parlament, a sis de la majoria absoluta, converteixen Mas en president d’un govern ‘feble i inestable’, i això mina la confiança de la gent en el govern, en paraules de Camacho. ‘Per al govern de CiU seria molt beneficiós tenir un soci preferent que garantís la seva estabilitat’, ha diu Camacho.

Camacho, això sí, hi posa dues condicions: que la prioritat del govern sigui sortir de la crisi, impulsant l’activitat productiva i la creació de llocs de treball, i que les seves polítiques no siguin només d’ajust, sinó també d’inversió i d’estímul. En canvi, considera impossible signar ara un ‘pacte de legislatura’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any