Les estrenes: ‘Floquet de Neu’ i ‘Pepe & Rubianes’ comparteixen cartellera

  • Fem un repàs de les estrenes de cinema d'aquest cap de setmana

VilaWeb
Redacció
23.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És Nadal i prou que es veu a la cartellera de cinema, plagada d’estrenes de tota mena, no tan sols de caire familiar. N’és una de les més notables ‘Floquet de Neu‘, història animada del goril·la blanc, que es projecta en català a una seixantena de sales. També en català s’estrena ‘El talp‘, versió cinematogràfica del best-seller de John Le Carré.

Més novetats: el documental ‘Pepe & Rubianes‘ de Manuel Huerga, o l’últim film de Ken Loach, sobre la corrupció a l’Irac, ‘Route Irish‘.

>Floquet de neu. Direcció: Andrés G. Schaer. Intèrprets: Elsa Pataki, Rosa Boladeras; Pere Ponce, Carlos Latre. Es català en una seixantena de sales. Gènere: Animació. Esbós: En Floquet de Neu, l’únic goril·la blanc del món, arriba al zoo de Barcelona, i si acapara les mirades dels visitants, també desperta el rebuig dels nous companys goril·les. Delerós d’integrar-se, en Floquet va a cercar una bruixa perquè el converteixi en un goril·la com els altres. Comença així una aventura plena de perills ordits per un malvat que vol capturar en Floquet per arrencar-li el cor. És el primer film infantil en català que es projecta al País Valencià. Vídeo.

>Tinker, Tailor, Soldier, Spy (‘El talp’). Direcció: Tomas Alfredson. Intèrprets: Ilona Kassa; Tom Hardy, John Hurt, Mark Strong. Gènere: Enjoli. En català en unes quantes sales. Esbós: Se sospita que algú s’ha infiltrat en les altes instàncies del servei d’espionatge britànic i tan sols algú de fora pot descobrir-lo. George Smiley i alguns agents retirats més van recopilant informació i encaixant les peces. Basat en la novel·la de John Le Carré i situat a la dècada dels 70. Vídeo.

>Pepe & Rubianes. Direcció: Manuel Huerga. Gènere: Documental. Esbós: Pepe Rubianes, vist per un grup de bons amics seus, lligats al món de l’espectacle, que es reuneixen periòdicament fidels a la seva persona. Vídeo.

>Immortals. Direcció: Tarsem Singh. Intèrprets: Freida Pinto; Henry Cavill, Stephen Dorff, Luke Evans. Gènere: Aventures. Esbós: El sanginari rei Hiperió i el seu exèrcit d’assassins van a la recerca de l’arca perduda d’Epir. Destrueixen tot quant troben fins que Teseu els planta cara. Vídeo.

>Route Irish. Direcció: Ken Loach. Intèrprets: Andrea Lowe, Najwa Nimri; Mark Womack, John Bishop. Gènere: Drama. Esbós: Una nova perspectiva sobre la corrupció moral i política de l’Irac. Fergus ha tornat a Liverpool per assistir al funeral del seu amic d’infantesa, en Frankie, mort a la ‘ruta irlandesa’, la carretera més perillosa del món. Vídeo.

>The lion king 3D. Direcció: Roger Allers, Rob Minkoff. Gènere: Animació. Esbós: El clàssic de Disney, que relata les aventures del cadell de lleó Simba, torna als cinemes en tres dimensions. Vídeo.

>The nutcracker in 3D. Direcció: Andrei Kontxalovski. Intèrprets: Elle Fanning, Iúlia Vysòtskaia; John Turturro, Nathan Lane, Richard E. Grant. Gènere: Fantasia. Esbós: El trencanous de la Maria pren vida, i se l’emporta a un regne màgic ple de joguines, fades i confits. La Maria descobreix que el rei Rata amenaça el regne; ara, per salvar el trencanous ha d’esbrinar un secret ocult que li permeti d’alliberar el príncep i recuperar el regne. Vídeo.

>Don’t Be Afraid of the Dark. Direcció: Troy Nixey. Intèrprets: Katie Holmes, Bailee Madison; Guy Pearce, Bruce Gleeson. Gènere: Terror. Esbós: Sally, una nena tímida, descobreix un soterrani a la mansió de son pare. Sense voler, allibera unes criatures diabòliques que conspiren per arrossegar-la a les profunditats de la casa. Vídeo.

>Rare Exports. Direcció: Jalmari Helander. Intèrprets: Onni Tommila, Jorma Tommila, Tommi Korpela. Gènere: Comèdia. Esbós: Un grup de científics vol esbrinar alguns fets sobre Santa Claus en un poblet de Finlàndia. Sembla que el secret més ben guardat de Nadal és a cinc-cents metres sota terra. Vídeo.

>L’uomo fiammifero. Direcció: Chiarini Marco. Intèrprets: Greta Castagna, Annalisa Usai; Francesco Pannofino, Marco Leonzi, Gabriele Manfredi. Gènere: Fantasia. Esbós: Simone, d’onze anys, viu al camp amb son pare, que sempre el castiga sense deixar-lo sortir de casa. Finalment, fuig i va a la recerca d’un ésser mític, l’home llumí, que pot complir els seus desigs més profunds. Vídeo.

>New Year’s Eve. Direcció: Garry Marshall. Gènere: Comèdia romàntica. Intèrprets: Michelle Pfeiffer, Lea Michele, Abigail Breslin, Sarah Jessica Parker; Robert De Niro, Jake T. Austin, Zac Efron. Esbós: Seguida de ‘Valentine’s day’, una celebració d’amor, esperança, perdó, segones oportunitats a través d’històries entrelligades de parelles i fadrins explicades en una nit de Cap d’Any. Vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any