Continua el pacte PSC-PP

  • Les Ordenances Fiscals per al proper any 2012 s'han aprovat amb el vot favorable del Partit Popular i l'abstenció de Convergència i Unió. La resta de l'oposició -ICV, EUiA i ES- hi ha votat en contra.

VilaWeb
Redacció
21.12.2011 - 17:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una de les claus per tirar endavant les ordenances fiscals ha estat l’acord amb el Partit Popular sobre l’aplicació d’un “fons de solidaritat” de l’1% addicional al l’increment dels imposts al nivell de l’IPC (un 3%). Aquest increment recaurà especialment sobre el conjunt de les classes treballadores, però no sobre els que més guanyen.

L’acord amb el PP estableix que quedaran exempts de pagar aquest  1% addicional les activitats econòmiques (l’IAE), les llicències urbanístiques i les paradetes en llocs públics, entre d’altres. Esteban Gesa (PP) ha destacat que l’acord s’ha aconseguit gràcies a la seva “responsabilitat per deixar de banda les diferències polítiques” i és “fruit del diàleg” amb l’equip de govern. Per la seva banda, Carles Rossinyol (CiU) també s’ha mostrat molt benèvol i ha ressaltat algunes de les al·legacions que els han acceptat. Referint-se a l’ajornament de l’aplicació de tarifes per l’ús d’espais públics fins a l’1 de setembre, ha dit que “si fem pagar per certs serveis, la gent s’adonarà del què val; és allò del ‘què res no costa, res no val'”, defensant així el sistema del copagament.

Oposició a les Ordenances

Per altra banda, ICV, ES i EUiA s’han oposat a les ordenances en considerar que els canvis introduïts són totalment insuficients o, fins i tot, un pas enrere. En Joan Mena (EUiA) ha dit que “són les mateixes ordenances de sempre, i aquest any necessitàvem grans canvis”; també ha reblat que “ara, quan la situació d’atur, de retallades i de crisi econòmica és més insostenible que mai, ara és quan el govern ha apujat més els imposts municipals, fins al 4%, amb la fórmula del 3+1”. Per la seva part, Carme Garcia (ICV), referint-se al “fons de solidaritat” de l’1%, ha deixat clar que “no compartim un fons obscur” que no deixa clar en què s’utilitzaran aquests diners. Així mateix, ha destacat l’acord del PP amb el govern, el qual ha dit que “és lícit” i els ha felicitat per “estar governant la ciutat”. Finalment, Virginia Domínguez (ES) ha carregat durament contra l’equip d’en Bustos per la seva deriva a la dreta, i ha repassat les principals esmenes del seu grup que han estat rebutjades.

 

Finalment, el portaveu del PSC Josep Ayuso ha agraït a CiU i, especialment, al PP les seves aportacions, amb els quals ha valorat que “hi hem de coincidir per al futur de la ciutat i del país”. L’alcalde Bustos ha conclòs el Ple extraordinari acomiadant amb emoció la regidora Lourdes Ciuró (CiU), que deixa l’acta de regidora per incorporar-se com a Diputada al Congrés espanyol.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any