Òmnium demana un tancament de caixes si no s’aconsegueix el pacte fiscal

  • 'No volem pagar impostos a la hisenda pública espanyola, sinó a la catalana', diu Muriel Casals

VilaWeb
Redacció
20.12.2011 - 12:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Òmnium Cultural insisteix que calen mesures de força si no s’aconsegueix el pacte fiscal. I aquestes mesures passen per l’objecció fiscal o el tancament de caixes. ‘No volem pagar impostos a la hisenda pública espanyola, sinó a la hisenda pública catalana’, ha declarat Muriel Casals en una entrevista a TV3. Casals ha parlat d’un pacte fiscal just, que al seu parer vol dir recaptar tots els impostos generats a Catalunya i després negociar amb el govern espanyol la quota de retorn.

És a dir, negociar quina és la quota que s’ha de pagar per les despeses generals de l’estat i una quota de solidaritat. Però si Artur Mas no se’n surt, si Mariano Rajoy tanca la porta al pacte, aleshores caldrà l’objecció fiscal.

En cap cas parla de no pagar impostos. Parla de no pagar-ne a la hisenda pública espanyola i opta per pagar-ne a la hisenda pública catalana. Davant la pregunta de si això podria generar nerviosisme als mercats, Casals ha manifestat que cal explicar bé les coses perquè el que genera nerviosisme ‘a aquest ésser abstracte’ que són els mercats és la inseguretat”

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any