Milers de treballadors públics es concentren contra les retallades

  • Els sindicats avisen que el calendari per tancar un acord es pot allargar fins que el parlament aprovi els pressupostos

VilaWeb
Redacció
14.12.2011 - 18:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de treballadors del sector públic han secundat la convocatòria dels sindicats CCOO, UGT i IAC per reivindicar que es mantingui la plantilla actual del sector públic, en una protesta simultània a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Els secretaris generals dels tres sindicats, Joan Carles Gallego, Josep Maria Àlvarez i Lluís Blanco, que s’han manfestat a Barcelona, han advertit al govern que el termini per tancar un acord a la mesa de la funció pública no acaba pas d’aquí a uns dies sinó que la negociació es pot allargar fins ben entrat el primer trimestre del 2012, és a dir, fins que el parlament no aprovi definitivament els pressupostos.

Els dirigents sindicals també han coincidit que aquesta mobilització és la primera d’una llarga cadena de convocatòries fins que no s’arribi a un acord.

A Tarragona hi ha hagut uns 2.200 treballadors de la funció pública, segons la Guàrdia Urbana, i uns 5.000, segons els sindicats, que s’han manfestat al centre de Tarragona . Els manifestants s’han concentrat a dos quarts de set del vespre a la plaça Imperial Tarraco, davant la sots-delegació del govern espanyol, des d’on han iniciat una marxa que ha transcorregut per la Rambla Nova i el carrer Sant Francesc, fins a arribar a la delegació del govern a Tarragona. Allà, centenars de treballadors públics han decidit continuar la protesta fins a la Rambla Vella, que ha quedat tallada al trànsit, i cloure l’acció reivindicativa a la plaça de la Font, passades les vuit del vespre.

A Lleida, hi ha hagut uns 1.500 manifestnts. La marxa ha començat a la plaça Pompeu Fabra, ha creuat la ciutat per l’avinguda Jaume I per arribar davant l’edifici de Correus, llavors han enfilat pel carrer Santa Clara, han creuat el Pont de Pedra fins a la plaça Catalunya i, des d’allà, han tornat al punt de partida, davant la seu del Govern a Girona. Els sindicats denuncien que la retallada és “injusta” i que és “evitable” i han reclamat, en el transcurs de la manifestació, la dimissió del president del Govern d’Artur Mas.

A Lleida hi ha hagut una quantitat semblant de manifestants. Els representants del diferents sindicats convocants de la protesta, UGT, CCOO i AIC, han llegit un manifest davant la delegació del Govern a Lleida on han denunciat la voluntat del Govern de reduir els llocs de treball en el sector públic i uns 625 milions d’euros, un 12%, la massa salarial que ja havia estat objecte d’altres retallades. Així mateix, han defensat el manteniment de “tots” els llocs de treball, perquè “a Catalunya no sobren llocs de treball als serveis públics sinó que en falten” i han reclamat el manteniment “íntegre” dels seus salaris i drets laborals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any