Els sindicats no descarten més concentracions

  • La quarta reunió entre govern i sindicats ha acabat sense acord · El sindicats calculen que l'executiu pretén aplicar una reducció salarial del 10% als treballadors públics

VilaWeb
Redacció
09.12.2011 - 17:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La quarta reunió el govern i els sindicats majoritaris de la funció pública tampoc no ha servit per arribar a cap acord. ‘La situació és d’una tensió màxima’, assegura el responsable del sector d’UGT, Xavier Casas, i per això els representants sindicals no descarten que es puguin repetir concentracions com en les presons de la Model i Ponent. ‘No és desitjable que es produeixi però qui fa propostes d’agressivitat sense precedents és el govern’, ha afegit. El punt més conflictiu de la negociació és el que recau sobre els interins. Segons els sindicats, la rebaixa salarial podria ser del 10% per persona.

La cinquena reunió serà dimarts dia 13, un dia abans de la convocatòria de manifestació. Els responsables dels tres sindicats majoritaris de la funció pública asseguren que mantenir els sous i les plantilles són les dues ‘les dues línies vermelles’.

Les cinc mesures que proposen els sindicats

Unànimement, els sindicats han posat sobre la taula cinc mesures per mirar d’evitar la retallada del govern. La primera és limitar les externalitzacions perquè consideren que hi ha personal qualificat per fer tasques que el govern delega. Segons els sindicats, l’estalvi seria de tres-cents milions d’euros. Demanen també que se suprimeixin les indemnitzacions per assistir a òrgans col·legiats, limitar la despesa en dietes al 5% del salaris dels alts càrrecs, que es desenvolupin ‘incompatibilitats clares dels alts càrrecs’, i fixar un topall de cinc mil euros mensuals als sous públics. Els sindicats també han posat sobre la taula que la jubilació sigui obligatòria de manera que no es perllonguin excessivament les vides laborals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any