Els ‘extres’ dels diputats del congrés espanyol

  • A part del sou base i els complements d'activitat parlamentària, els diputats reben un 'paquet tecnològic', un pla de pensions privat i els desplaçaments i hotels pagats

VilaWeb
Redacció
06.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els tres diputats d’ERC-Rcat-Catalunya Sí al congrés espanyol, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, van anunciar ahir que es desplaçarien a Madrid en classe turista i que renunciaven el pla de pensions complementari que el congrés subscriu a favor dels diputats. Però, quins són tots els complements i ‘extres’ dels diputats del congrés espanyol?

Quan s’incorporen al congrés, els diputats reben un ‘paquet tecnològic’ que inclou un telèfon mòbil d’última generació (normalment un iPhone), un servei de connexió a internet ADSL amb una antena USB i, enguany, una pissarreta tàctil (un iPad) enlloc de l’ordinador portàtil que tenien fins ara.

A més, els diputats són inscrits a un programa de pla de pensions privat, del BBVA, perquè rebin un complement a la seva pensió de jubilació. També, a més del sou base, els diputats reben una ‘indemnització’ mensual per les despeses de manutenció i allotjament mentre són a Madrid: uns 875 euros mensuals pels diputats de Madrid i més de 1.800 euros mensuals pels de fora.

Les despeses de transport

Les despeses de transport públic -avió, tren i vaixell- se’ls paga a banda, i se’ls facilita un abonament de taxi valorat en 3.000 euros anuals. En el cas del pont aeri, els diputats tenen pagats els bitllets en classe ‘business’, però poden viatjar també en classe turista si ho prefereixen.

De fet, gràcies a un conveni entre el congrés i Iberia, els diputats paguen un preu semblant tant si van en classe ‘business’ com si van en classe turista. Però això només afecta els vols amb Iberia; si han de viatjar amb unes altres companyies o ho han de fer en TGV, no hi ha pas rebaixa de preu i el congrés paga els trajectes al preu de la primera classe.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any