El senat espanyol exposa el quadre que ha costat 417.000 euros

  • La polèmica per la despesa s'afegeix a la discussió sobre la utilitat de la cambra

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.12.2011 - 17:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El senat espanyol exposa des d’avui els quadre amb trenta-quatre retrats de personalitats de la política espanyola que el president de la cambra alta, Javier Rojo, va encarregar el 2007 a l’artista Hernán Cortés per commemorar el trentè aniversari de les primeres eleccions democràtiques. En l’acte d’inauguració, Rojo no ha volgut fer cap referència a la polèmica que ha generat el preu de les obres, 417.000 euros, que s’afegeix a la que genera la utilitat real de la institució que presideix.

Segons fonts del senat, els diners van sortir dels pressupostos de la cambra alta del 2007 i l’encàrrec es va fer després d’un acord unànime de la mesa del congrés.

Són retrats d’Adolfo Suárez, Leopoldo Calvo-Sotelo, Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero, als quals s’afegeixen els dels presidents del congrés i del senat en aquest període i els senadors que van formar part de les primeres corts.

En total trenta-quatre quadres exposats sobre les escales d’un dels accessos a l’hemicicle del senat i que, segons Rojo, són ‘un homenatge a a gesta d’un poble que tornava a exercir el dret a vot’ després de quaranta anys de dictadura.

Rojo no ha volgut fer cap declaració sobre al cost de les obres, però en resposta a la polèmica, el senat addueix que les obres es van encarregar el 2007 i que la partida per fer el pagament va sortir dels pressupostos de la cambra alta d’aquell any.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any