Els pilots d’Iberia faran vaga al desembre

  • Encara no han fixat les dates perquè esperen la resposta de la resta de col·lectius de la companyia

VilaWeb
Redacció
29.11.2011 - 13:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secció del sindicat espanyol de pilots de línies aèries (Sepla) a Iberia ha confirmat que convocarà una vaga al desembre com a resposta a la creació d’Iberia Express, segons que ha avançat el cap de la secció sindical del Sepla a Iberia, Justo Peral. Ha explicat que encara no han decidit el calendari d’aturades perquè els pilots esperen la resposta dels col·lectius de terra i tripulants de cabina, però que si aquests finalment no la convocaven, els pilots sí que ho farien igualment.

Peral ha acusat l’actual gestió d’Iberia de fer la ‘feina bruta’ del conseller delegat de British Airways, Willie Walsh, a qui acusa de voler trencar el conveni dels pilots que protegeix les operacions d’Iberia a Barajas, limitar el seu creixement i convertir l’aerolínia espanyola en el seu ‘low cost’ particular.

Per això ha dit que uns 400 pilots d’Iberia havien demanat a l’empresa el seu certificat d’hores de vol amb la finalitat d’abandonar l’empresa si finalment ‘es converteix en la ‘low cost’ de la companyia britànica’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any