El president i el director de Caixa Penedès dimiteixen per les pensions milionàries

  • El consell d'administració de l'entitat força la sortida dels directius

VilaWeb
Redacció
25.11.2011 - 08:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Caixa Penedès, Ricard Pagès, i el director general, Manuel Troyano, han dimitit quan el consell d’administració de l’entitat ha comprovat que gaudien d’un multimilionari pla de pensions en una altra entitat, que superava conjuntament els vint milions d’euros. El consell d’administració ha desaprovat ‘el contingut, mètode d’instrumentació, falta de transparència, excepcionalitat i desproporció dels paquets de caràcter remuneratori i de previsió social’ de què gaudien tots dos, a més de l’ex-director general Joan Calellas i l’ex-director de recursos humans, Jaume Jorba.

L’entitat afirma en un comunicat que no en tenia constància i anuncia que estudiarà la manera de corregir aquesta situació, ‘protegint en tot moment els interessos generals i la reputació social d’una caixa d’estalvis d’enorme tradició i profund arrelament social, amb gran vinculació i compromís amb el seu territori¡.

D’aquesta manera, el consell d’administració de Caixa Penedès ha decidit que el vice-president primer, Albert Vancells i Noguer, assumeixi de manera provisional la Presidència del Consell d’Administració fins a la convocatòria d’una pròxima assemblea aeneral. Vancells és vice-president de la Cambra de Comerç de Palamós

El consell d’administració insisteix que manté el seu ‘més ferm compromís amb un model de govern i uns valors corporatius ètics alineats amb els que imperen a la societat de la qual forma part¡. En aquest sentit, promet ‘màxima lleialtat, responsabilitat i implicació” i voluntat d’exercir “de manera responsable, exigent i rigorosa per tal de garantir el futur d’una Obra Social’.

Caixa Penedès forma part del grup Mare Nostrum, amb seu social a Madrid, juntament amb Sa Nostra, Caja Murcia i Caja Granada. El grup va rebre 916 milions del FROB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any