El Barça derrota el Milan i es classifica primer del grup de la Champions

• Va guanyar (2-3) a Milà · El València derrota el Genk (7-0) i manté la possibilitat de guanyar una plaça a vuitens en el partit amb el Chelsea

24.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Barça ha aconseguit la primera posició del grup de la Champions gràcies a haver derrotat ahir el Milan a San Siro (2-3). Quant al València, no va tenir gens de pietat del Genk flamenc a Mestalla (7-0) i li va enflocar set gols que li donen opcions de classificar-se a vuitens de final. El València és ara tercer, empatat a punts amb el Chelsea, el seu rival de l’última jornada de la fase de grups.

El partit del Barça i el Milan va ser molt vibrant, especialment la primera part, amb moltes ocasions per a totes dues bandes i un joc intens del primer minut a l’últim. El primer gol va ser de Van Bommel a porta pròpia, però Ibrahimovic va empatar poc després amb una escapada que el va deixar sol davant Valdés. Després el Barça va tornar a fer un gol, de penal, marcat per Messi, que es va haver de repetir per haver fet una parada no reglamentària abans de xutar. El milanista Boateng va tornar a empatar al principi de la segona part amb un gol molt bonic, i finalment el Barça va fer el tercer gol, obra de Xavi que va aprofitar un servei molt precís de Messi.

El València no va donar opcions als flamencs del Genk, i els va endossar un 7 a 0: tres gols de Soldado, un de Jonas, un de Pablo Hernández, un de Tino Costa, i un d’Aritz Aduriz. D’aquesta manera s’ha assegurat la possibilitat de disputar una plaça als vuitens de final, si guanya el Chelsea en l’última jornada de la fase de grups, que es disputarà a Londres. Els anglesos són segons del grup, darrere del Bayern Leverkusen, que ahir els va derrotar (2-1).

El Vila-real va perdre dimarts amb el Bayern de Munic (3-1) i ha perdut tota opció de classificar-se a l’Europa League, reservada als tercers de cada grup.