Els Anticapitalistes entren a la seu de Catalunya Caixa per ‘cobrar els diners del poble’

  • Esther Vivas criticat que no hi hagi diners per Salut 'però sí per rescatar les caixes'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.11.2011 - 13:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vintena de simpatitzants de la candidatura Anticapitalistes ha irromput aquest migdia a la seu de Catalunya Caixa de Barcelona, en el marc de l’anomenada ‘Operació desobeeix‘, i han entrat al despatx del president de l’entitat. ‘Venim a cobrar els diners del poble que l’estat ha donat als bancs’, han dit.

Ha estat una acció simbòlica encapçalada pels dos caps de llista, Esther Vivas i Óscar Simón, els quals ha volgut entregar en mà als responsables de l’entitat bancària ‘un xec provinent del poble amb els 17 mil milions d’euros que el govern central va injectar per rescatar les caixes’. La cap de llista d’Anticapitalistes, Esther Vivas, ha explicat que l’acció ha estat per condemnar que es destinessin tants diners per salvar les caixes i ara es duguin a terme ‘aquestes retallades en sanitat i educació’.

Després d’una estona, en què han insistit que els bancs tenien els diners del poble i que si no els tornaven calia nacionalitzar la banca, els activistes han marxat.

Fora els esperaven els mossos d’esquadra per indentificar-los i, com que s’hi han negat, els mantenen retinguts. Segons que els ha dit la policia, l’entitat els ha denunciat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any