Solidaritat fa pública la documentació sobre els sobresous de la Diputació

  • Denuncia, amb tot, que l'administració continua amagant-ne

VilaWeb
Redacció
07.11.2011 - 20:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha fet pública en aquesta pàgina de la seva web tota la documentació que la Diputació de Barcelona li ha lliurat en relació al cas dels sobresous d’alts-càrrecs. En la documentació, en pdf, hi figuren decrets de presidència, documentació dels plens i informes de la secretaria general. El partit, però, assegura que hi falta documentació rellevant, que també havia demanat. En concret, diu que hi manca documentació amb els noms de les persones que van cobrar els sobresous, la quantitat que va cobrar cada beneficiari i el nom dels polítics que van signar cadascun dels decrets referits a l’atorgament de cada sobresou.

‘La informació amagada és la més rellevant. Neguen dir el nom i nombre total de beneficiaris, l’import rebut per cadascú, l’import global de les motxilles i si tots els presidents han dictat aquests decrets’, ha lamentat el diputat Alfons López Tena.

Per la seva banda, la Diputació ha afirmat que l’ens s’empara en la Llei de protecció de dades per no facilitar més informació i han instat López Tena i Bertran ‘a seguir la via judicial’. En paraules del president de l’àrea d’Hisenda de la Diputació de Barcelona, Carles Rossinyol: ‘Si els diputats López Tena i Bertran veuen tant clar que és un tema penal, que no esperin més i vagin a la fiscalia d’una vegada. Que no maregin tant la perdiu’, ha dit, i ha insistit que haurà de ser un jutge qui decideixi si els sobresous són constitutius de delicte.

López Tena ha assegurat que tenen moltes filtracions de possibles persones beneficiàries dels sobresous i n’ha destapat dues: el secretari d’organització del PSC, José Zaragoza, i l’ex-cap de premsa de José Montilla, Antoni Bolaño. Poc després d’aquestes declaracions, López Tena ha fet saber que ha rebut sengles trucades de Zaragoza i Bolaño en què li deien que no han rebut mai cap sobresou de la diputació. ‘No tinc cap motiu per dubtar de llur paraula’, diu López Tena per cloure el comunicat.

La formació ha convocat una manifestació per divendres que ve dia 11 a les 19.00 davant de la Diputació amb el lema ‘Corrupció no, volem saber’. ‘Volem saber qui són els que s’han emportat els diners, nom per nom’, ha dit Uriel Bertran, que ha afegit: ‘ens estranya el silenci d’ERC i d’ICV, amb diputats provincials i assessors a la Diputació de Barcelona que podrien donar explicacions’. ‘Tot s’acabarà sabent, per les bones o per les males’, ha reblat López Tena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any