Simon Rogers, l’especialista en visualització de dades, col·labora en el taller de media140 d’avui

  • Periodista del diari anglès The Guardian, assessora el taller que farà a l'Espai VilaWeb l'expert Carlos Alonso

VilaWeb
Redacció
07.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Als tallers sobre l’ús de les tecnologies digitals i socials en la comunicació i el periodisme organitzats per media140, avui a les 18.00 s’escaurà a l’Espai VilaWeb de Barcelona la jornada ‘Periodisme de dades i noves narratives visuals‘ (inscripció). Dirigida pel periodista i expert en comunicació digital Carlos Alonso, tindrà el suport i l’assessorament de Simon Rogers de The Guardian. Rogers és cap de redacció del diari anglès i s’encarrega de dirigir l’equip de grafisme que analitza i publica dades i estatístiques en línia a través dels arxius Datablog i Datastore.

 

Rogers va participar en el tractament de la documentació sobre les guerres de l’Afganistan i de l’Irac filtrada per Wikileaks. Abans s’havia fet càrrec de la secció de ciència del diari i del llançament de la versió digital.

La seva tasca ha estat reconeguda amb un seguit de premis de l’àmbit de la infografia i del nou periodisme, com el de millor periodista d’internet de la Gran Bretanya del 2011, atorgat per l’Oxford Internet Institute.

Periodisme de dades

El taller consistirà en una introducció teòrica sobre els conceptes bàsics i la història de la visualització de dades, sobre les fonts i el tractament de dades, i d’un taller pràctic a partir d’un fitxer de dades en brut, cercat i obtingut pels alumnes a partir d’un arxiu de dades obertes.

Simon Rogers va ser a Barcelona amb media140 el novembre del 2010, en la primera acció de media140 a la ciutat (vídeo de la seva ponència en anglès).

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any