Palestina, membre de ple dret de la UNESCO

  • Els Estats Units, que financien un 22% del pressupost de l'organisme, s'hi oposaven

VilaWeb
Redacció
31.10.2011 - 13:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Organització per l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) ha aprovat avui en una votació de l’assemblea que acceptava Palestina com a estat membre de ple dret. El consell executiu de la UNESCO va recomanar a principi de mes l’ingrés dels palestins a l’organisme i avui ho han votat els 193 països que en formen part: la proposta s’ha ratificat per 107 vots a favor, 14 contra i 52 abstencions.

La petició dels palestins té l’oposició dels Estats Units, que contribueix en el finançament de l’agència amb un 22% del seu pressupost.

L’Autoritat Palestina va presentar el 23 de setembre una petició a l’ONU per reivindicar la seva plena integració a l’organisme internacional, petició que ara discuteix el Consell de Seguretat. Els Estats Units han adverit que, si l’adhesió té el suport dels nou dels quinze membres del consell de seguretat necessaris, farà ús del seu dret de vet. De moment, 131 països que formen part de l’ONU, més de dos terços del total de membres, han reconegut l’estat palestí.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any