Fabra: ‘No és només traçar la ratlla, obliga als estats de la UE a finançar’

  • El president del Consell no descarta que el ministeri de Foment tregui a concurs privat alguns trams per facilitar la inversió

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va advertir ahir en l’acte de celebració de la inclusió del corredor mediterrani entre les xarxes prioritàries de la Comissió Europea que ‘no és només traçar la ratlla, obliga els estats membres a finançar les infraestructures’. Fabra va assegurar que el seu executiu estarà ‘pendent’ del govern espanyol perquè inclogui cada any en els pressupostos inversions en l’eix. El president valencià es va mostrar però tranquil pel que fa al finançament, i tot i la situació econòmica, va afegir que el corredor ‘és el més rendible de tots’ i que, per tant ‘hi ha la possibilitat de finançament privat d’alguns trams’. Fabra no va descartar que el ministeri de Foment consideri aquesta opció.

Fabra va realitzar aquestes declaracions en el marc d’un acte institucional posterior a la reunió amb els alcaldes de les principals ciutats valencianes, les autoritats portuàries i representants d’organitzacions empresarials per valorar la inclusió del corredor mediterrani com a prioritat per a la Comissió Europea.

Fabra va remarcar que la decisió de la Comissió Europea no ha estat ‘fruit de la casualitat’ sinó de ‘l’esforç i la il·lusió de tothom’ i va destacar les ‘expectatives, la posició immillorable, el passaport per al futur i suport per a les noves generacions’ que suposarà l’eix ferroviari.

Fabra va recordar que a Catalunya s’han invertit més de 9.000 milions i encara resten 2.500 milions per invertir. Un cop finalitzin aquestes infraestructures, es començarà a dissenyar l’eix cap al País Valencià, ‘quan abans es finalitzin les obres a Catalunya, abans començarem nosaltres’, va dir. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any