El president valencià rep finalment els familiars de les víctimes del metro

  • Feia cinc anys que ho demanaven i Camps mai no hi havia accedit

VilaWeb
Redacció
20.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Finalment, després de cinc anys de demanar-ho, els familiars de les víctimes de l’accident del metro de València seran rebuts pel president de la Generalitat, Alberto Fabra. L’accident, el juliol del 2006, va deixar 43 morts i desenes de ferits i en tot aquest temps l’ex-president Francisco Camps va ignorar els familiars i no va voler reunir-s’hi ni una vegada. Amb la reunió d’avui, Fabra compleix un dels compromisos d’investidura.

Amb tot, el president del Consell i tot el PP en bloc van refusar fa poques setmanes a les corts, una vegada més, la inciativa promoguda per aquestes famílies i recollida per l’oposició de fer una nova comissió d’investigació que determini les causes exactes de l’accident i en depuri responsabilitats polítiques.

Cinc anys de l’accident

El 3 de juliol de 2006, el descarrilament d’un comboi de la línia 1 del metro de València a l’estació de Jesús va causar la mort del conductor i de quaranta-dos passatgers, i en va deixar mig centenar més de ferits. Cinc anys després, els familiars de les víctimes denuncien que el govern encara ha atès les seves demandes, entre les quals hi ha reclamar als responsables de garantir la seguretat del metro que reconeguin l’equivocació de no haver dotat la línia 1 de les mateixes mesures de seguretat que la resta de línies. Les investigacions judicial i parlamentària van concloure en un temps rècord que la causa de l’accident havia estat l’excés de velocitat, imputable al conductor.

Lluny d’atendre les demandes de víctimes i familiars, el govern ha evitat de parlar de l’accident en aquests cinc anys i ha provat de tapar-lo. Una estratègia que es va tornar a demostrar el desembre passat, quan FGV va decidir canviar el nom de l’estació de Jesús, on va tenir lloc l’accident, pel de Joaquim Sorolla. El canvi es va justificar per la proximitat de l’estació provisional del TGV de València, batejada amb el nom del pintor valencià. L’associació va reaccionar indignada: ‘Ni a FGV ni al govern valencià no els interessa que es recordi l’accident de metro del 2006. Si desapareix el nom de Jesús, ningú no recordarà quan vegi el nou nom de l’estació de metro que hi van morir quaranta-tres persones per la deixadesa de FGV i del govern valencià.’

Des de l’accident, el dia 3 de cada mes l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol es concentra a la plaça de la Mare de Déu a les set del vespre, per a recordar les víctimes i reclamar responsabilitats a FGV i al govern.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any